Επισκέπτες

325134
ΣήμεραΣήμερα73
ΧθέςΧθές210
ΕβδομάδαςΕβδομάδας273
ΜήναΜήνα2375
ΣυνολικάΣυνολικά325134

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 60 επισκέπτες και κανένα μέλος

facebook

Κτηριακά συγκροτήματα

Κτηριακό συγκρότημα στην Καλαμπάκα

Μελέτη για την κατασκευή 3όροφου κτηριακού συγκροτήματος με υπόγειο στην Καλαμπάκα.

 

Οι χρήσεις του καθ'ύψος θα είναι οι εξής:

 

  • υπόγειο → αποθηκευτικοί χώροι
  • ισόγειο → εκθεσιακός - μουσειακός χώρος και αίθουσα ομιλιών (auditorium)
  • 1ος όροφος → γραφεία εταιρίας
  • 2ος όροφος → οικεία

 

Επιβεβλημένη επιλογή η χρήση της πέτρας αφού βρισκόμαστε στη σκιά των βράχων των Μετεώρων και είναι απαραίτητη η διατήρηση ενός παραδοσιακού χαρακτήρα.

 

Οι τόσο διαφορετικές χρήσεις των ορόφων είναι εκείνες που ορίζουν τις ανάγκες προς ικανοποίηση και τελικά παίζουν καθοριστικό ρόλο τόσο στο σχεδιασμό της κάτοψης όσο και της ογκοπλαστικής του κτηρίου, αφού επιβάλλουν τόσο τη μορφή του κάθε ορόφου όσο και τον αριθμό και το μέγεθος των ανοιγμάτων. Αναγεννησιακές επιρροές συνδιάζονται αρμονικά με τη στιβαρότητα της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής.

 

Η χρήση θολοδομίας δημιουργεί μεγάλους χώρους χωρίς κάθετα στοιχεία, οι οποίοι ικανοποιούν τις ανάγκες του μουσειακού χώρου, ενώ ταυτόχρονα δίνει χαρακτήρα και στυλ στο χώρο. Ακόμα και ο φωταγωγός έχει διακοσμητικό χαρακτήρα ενώ αποτελεί σημείο αναφοράς καθώς προσφέρει διαφορετικές οπτικές γωνίες των ορόφων.

    

Απόψεις:

 

01eksofullo 1.jpg 02opseis.jpg 03prosp_section1.jpg 04.jpg 05.jpg 06.jpg 07.jpg 08.jpg 09.jpg 10.jpg 11.jpg 12.jpg 13.jpg 14stanza1.jpg 15bagno1.jpg

 

•πατήστε πάνω στις εικόνες για μεγέθυνση

Πολιτική απορρήτου...

Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε ότι θα σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Αν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτή την πολιτική...